¡Hasta la Abolición!

¡Hasta la Abolición!
VOLVEREMOS A HACER HISTORIA (Haz click en la imagen)

martes, 22 de abril de 2014

Comença la campanya que abolirà la tortura a les nostres festes!

El Principat i el dia 1 del final dels correbous

El Principat i el dia 1 del final dels correbous
Ni l'arrencada de les vacances ni el doble festiu van evitar que més de mig centenar de persones secundessin ahir diumenge la convocatòria per la celebració de la cinquena i última de les assemblees abolicionistes dels correbous.

El lloc triat va ser Barcelona, ciutat prou ben comunicada com per poder facilitar el desplaçament de les activistes de tot el país, doncs l'assemblea d'ahir fou unitària, i n'estigueren especialment convocades les persones residents a les localitats on es celebra aquesta tradició dins les seves festivitats.
I van venir des de les Terres de l'Ebre i les Terres de Ponent, passant pel Bages i fins a les comarques nord orientals de Girona, tot el Principat va voler conèixer de primera mà l'experiència de les assemblees obertes de les Terres de l'Ebre, i no només conèixer, sinó participar-ne i actuar, doncs un cop superat amb nota el procés assembleari, el moviment pels drets dels animals als Països Catalans compta des d'avui mateix amb el naixement de la Coordinadora Abolicionista dels Correbous de Catalunya (CAC), transformació natural de l'assemblea unitària.

Amb l'elecció de les portaveus Anna Carbonell, activista reusenca de Libera! i Toni Teixidó, tarragoní membre de la Iniciativa Animalista (PIA), ambdues militants polítiques i socials, responsables alhora de l'activisme animalista que es realitza al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb les seves organitzacions, la CAC queda representada de forma pública.
A l'acte es va poder comptar també amb la participació destacada de Jesús Frare (Falles sense Tortura) i Leonardo Anselmi (Plataforma Prou). D'altra banda l'organització territorial recaurà en les coordinadores d'activisme, distingint les cinc responsables de les Terres de l'Ebre, les dues de les comarques de Barcelona i el parell més a les de Girona.

Se'n va assenyalar l'activa participació de les assistents, l'empenta i l'emoció de saber-se partícips d'un altre procés històric en relació a la lluita per la defensa dels drets dels animals.

Així doncs, ja podem conèixer les línies de treball que guiaran la campanya fins a l'abolició a tota Catalunya, remarcant la importància d'aquest procés per estar en joc l'ètica i la qualitat moral d'un tros de la nostra nació.

L'assemblea va aprovar per unanimitat les tres etapes d'aquesta campanya:
En primer lloc la fase de socialització per tal de mostrar a la població la realitat socioeconòmica que s'amaga rere aquest negoci. En aquest sentit, es realitzarà un tour de conferències a tots els municipis afectats i a les capitals comarcals d'aquelles comarques implicades malgrat no acullin la pràctica dels correbous. També es proposaran debats populars i s'hi incidirà amb intencions informatives clarament abolicionistes dins les programacions de festa major com a lògiques defensores de la festa popular, pacífica, creativa i reivindicativa, donant suport i teixint aliances amb a la comunitat cultural i tradicional de les folgances de tots els Països Catalans.

En segon lloc i, de forma paral·lela, des de la CAC es denunciarà aquells fets que vulnerin la llei de protecció animal més enllà de la regulació del reglament. Afirmen que són moltes les aportacions logístiques de persones afectades pels correbous a la seva vila, fet que demostra que la gent està perdent la por a les pressions tauròfiles, així com el destacat nombre d'informacions rebudes que són peça clau per tal de poder portar de forma optima les investigacions i la denúncia social en aquells territoris.

La fase final serà l'abolicionista que, per qüestions d'estratègia política no es farà pública fins que n'arribi el seu idoni moment.

Per acabar, la CAC explica que té la mirada i la solidaritat posada en les lluites de les germanes del País Valencià i de la Serra de Tramuntana de l'illa de Mallorca que batallen contra la mateixa tortura animal.

http://iniciativaanimalista.cat/index.php/item/2276-el-principat-i-el-dia-1-del-final-dels-correbous

No hay comentarios:

Publicar un comentario